Over het Festival


Het Kid Dynamite Jazz Festival is in 2009 bedacht en opgezet door Theater Walhalla. Dit Katendrechtse theater werd in 2008 opgericht door cabaretier Harry-Jan Bus en programmamaakster Rachèl van Olm. Ze wilden Rotterdam een klein theater geven en hopen door middel van een theater de wijk Katendrecht een beter imago geven. Naast theatervoorstellingen gaat Theater Walhalla ook een aantal festivals organiseren, zoals De Nacht van de Kaap, Het Welkom Thuis Festival en het Kid Dynamite Jazz Festival. De reden voor het organiseren van laatstgenoemde komt voort uit de rijke geschiedenis die Katendrecht heeft met jazz. Het festival is vernoemd naar de Surinaams-Katendrechtse musicus en tenorsaxofonist Arthur Parisius, oftewel Kid Dynamite. Lees hier alles over de geschiedenis van Kid Dynamite.
Op zondag 5 juli 2009 vond de eerst editie van het Kid Dynamite Jazz Festival plaats. Vanaf het eerste moment is het festival onderdeel geweest van North Sea Round Town. Dit is een festival in de aanloop naar het North Sea Jazz Festival in Rotterdam Ahoy, met als doel een breder en nieuw publiek in aanraking te laten komen met verschillende muziekstromen.
Artiesten als The New Cool Collective, Wouter Hamel, BRUUT! en Kim Hoorweg traden op.
Na zes edities georganiseerd te hebben, is het festival eind 2013 verzelfstandigd en wordt het vanaf 2014 georganiseerd door de Stichting Kid Dynamite Jazz. Wel is Theater Walhalla nog nauw betrokken bij het festival.