Nieuws, Uitgelicht

Persbericht: van The Ploctones tot Samba Salad!

12 april 2017

April 2017 – Op zondagmiddag 25 juni 2017 vindt voor de negende keer het Kid Dynamite Jazz Festival plaats op het Deliplein op Katendrecht, Rotterdam. Met trots presenteert het gratis toegankelijke familiejazzfestival dit jaar the Ploctones, Steffen Morrison, Raad van Toezicht, CaboCubaJazz, Samba Salad en Hakim. Het festival wordt traditiegetrouw geopend door de kinderen van The Dynamite Kids, die in aanloop naar het festival in een viertal workshops zijn klaargestoomd voor het optreden onder leiding van de Nazaten. Tot slot zijn er workshops van Tutti Timbri (muziekinstrumenten maken), LT Dans (jazz-dansen) en kun je de kleurplaat van het Jeugdcultuurfonds Rotterdam inleveren bij de info stand voor een leuke gadget. Kid Dynamite Jazz Festival vindt plaats in het kader van North Sea Round Town.

Het festival wil middels een divers, inspirerend, participatief en educatief programma kinderen en hun ouders, grootouders en verzorgers kennis laten maken met de veelzijdigheid van jazzmuziek. Een genre dat gekenmerkt wordt door vrijheid en improvisatie, grenzen verkennen en geïnspireerd willen worden door samenwerking met anderen.

Steffen Morrison

Om 13:00 uur wordt het festival feestelijk geopend door The Dynamite Kids powered by Jeugdcultuurfonds Rotterdam onder leiding van De Nazaten. The Dynamite Kids is een band én een koor bestaande uit kinderen van basisscholen van Katendrecht, die het muzikale verhaal vertellen van Jorish, de vliegende kameel. Daarna worden we meegenomen door Hakim op z’n best, een feest voor kinderen én hun ouders! Direct na afloop van deze voorstelling neemt de Raad van Toezicht het over op het hoofdpodium. De energie van deze 12-koppige band werkt aanstekelijk; hun concerten monden steevast uit in een feestje! Zij waren dé ontdekking op North Sea Jazz Festival in 2016 en worden op Kid Dynamite Jazz Festival mogelijk gemaakt door Jazz International Rotterdam. En we blijven swingen: Samba Salad zorgt dat de feestkriebels zo erg kietelen dat het publiek niets anders kan doen dan dansen en meezingen. Zij zorgen voor een spannende mix van eigentijdse wereldse, jazz-, blues-, flamenco- en klassieke muziek en vergeten ook zeker onze jonge bezoekertjes niet! Daarna mogen we even wegdromen bij de pure soul van Steffen Morrison. Vorig jaar verscheen zijn EP Just Another Man met daarop onder meer de succesvolle single Do It All Again. Deze EP nam Steffen op in nauwe samenwerking met de befaamde songwriter en producer Tjeerd Oosterhuis.

Samba Salad

Daarna gaan we door naar Afrika. CaboCubaJazz mixt op onnavolgbare wijze de melancholie van de Kaapverdische eilanden met een flinke portie opzwepende Cubaanse rumba, salsa en spannende improvisaties. Het resultaat: 100% CaboCubaJazz!

Het programma wordt geheel in stijl afgesloten door the Ploctones. Zij vertegenwoordigen alles waar het in de jazz om gaat. Ze verklanken een gevoel van vrijheid, zoals die alleen in je wildste fantasieën bestaat. Hun muziek swingt, suist, vliegt, vibreert, bonkt en kraakt dat het een lieve lust is. En als je improvisatie omschrijft als ‘een kwestie van opvangen wat er rondgaat’, dan hebben the Ploctones daar een perfect afgestemde antenne voor. Ze hebben aan een halve noot genoeg om een muzikaal universum te creëren.

Het festival wordt mogelijk gemaakt dankzij een flink aantal fondsen, sponsoren, partners en ‘vrienden’ van het festival, waaronder de gemeente Rotterdam, Stichting Jazz International Rotterdam. Jeugdcultuurfonds Rotterdam, Stichting Bevordering van Volkskracht en VSB fonds.

WordPress Video Lightbox