Over het Festival

Ontstaan van het Festival

Het ontstaan van het Kid Dyamite Jazz Festival hangt samen met de oprichting van Theater Walhalla. In september 2008 wordt dit Katendrechtse theater opgericht door cabaretier Harry-Jan Bus en programmamaakster Rachél van Olm. Ze willen Rotterdam een klein theater geven en hopen door middel van een theater de wijk Katendrecht een beter imago geven. Naast theatervoorstellingen gaat Theater Walhalla ook een aantal festivals organiseren zoals De Nacht van de Kaap, Het Welkom Thuis Festival en het Kid Dynamite Jazz Festival. De reden voor het organiseren van laatst genoemde komt voort uit de rijke geschiedenis die Katendrecht heeft met jazz (Zie Geschiedenis – Wie was Kid Dynamite)

Op zondag 5 juli 2009 vond de eerst editie van het Kid Dynamite Jazz Festival plaats. Tijdens deze editie traden New Cool Collective, Dede Priest, Ocobar en DJ Blue Flamingo op. Vanaf het eerste moment is het festival onderdeel geweest van North Sea Round Town. Dit is een festival in de aanloop naar het North Sea Jazz Festival in Ahoy met als doel een breder en nieuw publiek in aanraking te laten komen met verschillende muziekstromen.
Ook in 2010, 2011, 2012 en 2013 vond het Kid Dynamite Jazz Festival plaats. Artiesten als The New Cool Collective, Wouter Hamel, BRUUT! en Kim Hoorweg traden op.

Vanaf 2014 is de organisatie van het Kid Dynamite Jazz Festival niet meer in handen van theater Walhalla. Deze hebben het festival ooit in het leven geroepen om meer bezoekers naar de Kaap en theater Walhalla te trekken. Nu dit is gelukt wil Walhalla terug naar haar roots: theater. Om die reden hebben ze (een deel van) hun festivals verzelfstandigd en de organisatie overgedragen aan verschillende evenementenbureaus of stichtingen. Uiteraard blijft Walhalla wel nauw betrokken bij de organisatie.

Voor het Kid Dynamite Jazz Festival geldt dat de organisatie in handen is gekomen van de Stichting Kid Dynamite Jazz. Het bestuur van deze stichting bestaat uit Harry-Jan Bus, directeur Theater Walhalla, Jos van der Vegt, gedelegeerd commissaris Ahoy Rotterdam en Sophie Blussé (projectmanager Buma Boy Edgarprijs). Meer informatie over de bestuursleden is te vinden onder Contact > Bio’s.

WordPress Video Lightbox