Hoofdpodium

TheDynamiteKids

The Dynamite Kids & De Nazaten

Dit project is een samenwerking van Stichting Kid Dynamite Jazz, basisscholen de Globetrotter en de Schalm, Keimpe de Jong (De Nazaten) en SKVR.

Dit gezelschap bestaat uit een band van kinderen van de twee basisscholen en een koor van kinderen tot 12 jaar. Onder begeleiding van De Nazaten openen ze het Festival!

Tijd: 13:00 tot 14:00 uur

De Raad van Toezicht

Een speelse maar supersolide groep die zich laat inspireren door groten als Weather Report, Pat Metheny en Snarky Puppy. De energie van De Raad van Toezicht is erg aanstekelijk; wat in feite een jazz- of fusion-concert is, mondt steevast uit in een feestje.

De muzikale invloeden  lopen uiteen van knallende rock tot Afrikaanse muziek, latin en zelfs westernmuziek. Maar jazz en funk zijn de basis ingrediënten waar De Raad zijn spontaniteit en sterke groove vandaan haalt.

Tijd: 14:45 tot 15:30 uur

RaadvanToezicht
Steffenmorrison

Steffen Morrison

Het zijn artiesten als Steffen Morrison die het oude soulgeluid weer tot leven brengen en er een nieuwe, opwindende eigen draai aan geven. Met zijn grote overtuiging en zijn passie voor het genre is hij in staat echt iedereen te verrassen en op sleeptouw te nemen.

Steffens grote overtuiging verrast en verleidt niet alleen de echte  liefhebbers; hij appelleert door zijn verschijning en zijn muziek aan een heel breed publiek!

Tijd: 16:15 tot 17:00 uur

The Ploctones

The Ploctones vertegenwoordigen alles waar het in de jazz om gaat. Ze verklanken een gevoel van vrijheid, zoals die alleen in je wildste fantasieën bestaat. Hun muziek swingt, suist, vliegt, vibreert, bonkt en kraakt dat het een lieve lust is. En als je improvisatie omschrijft als ‘een kwestie van opvangen wat er rondgaat’, dan hebben The Ploctones daar een perfect afgestemde antenne voor. Ze hebben aan een halve noot genoeg om een muzikaal universum te creëren.

Tijd: 17:45 tot 18:30 uur

ThePloctones
WordPress Video Lightbox