Nieuws, Uitgelicht

Bo Saris tot Han Bennink op het Kid Dynamite Jazz Festival 2016

19 april 2016

Op zondagmiddag 26 juni 2016 vindt voor de achtste keer het Kid Dynamite Jazz Festival plaats op het Deliplein op Katendrecht, Rotterdam. Het gratis toegankelijke familiejazzfestival presenteert dit jaar: ICP Orchestra, Sarah Jane, Bongomatik, de Nazaten en slotact Bo Saris. Voor en door kinderen zijn er The Dynamite Kids en activiteiten van Tutti Timbri en drumheld Han Bennink. Kid Dynamite Jazz Festival is onderdeel van North Sea Jazz Round Town.

Kid Dynamite Jazz Festival wordt dit jaar wederom geopend door The Dynamite Kids onder begeleiding van De Nazaten. The Dynamite Kids is een band én een koor, bestaande uit kinderen van basisscholen van Katendrecht en Rotterdam Zuid. En er is meer te doen voor en door kinderen: Tutti Timbri is met ‘muziekinstrumenten maken’ niet meer weg te denken uit het programma. Dat Nederlands meest eigenzinnige drummer Han Bennink een workshop ‘drumming for kids’ verzorgt, is de kers op de taart. Bovendien geeft hij daarna een optreden met zijn legendarische ICP Orchestra (Instant Composers Pool). Dit tienkoppig orkest, van internationale allure, bewijst hoe avontuurlijk en leuk jazz- en improvisatiemuziek is.

Dankzij de samenwerking met Jazz International Rotterdam, treedt Bongomatik opDeze Rotterdamse band brengt een mix van Latin, pop en jazz. Energieke muziek met een vette groove en een dikke knipoog. Ook zien we Sarah-Jane op het festival. Tot voor kort trad zij op als achtergrondzangeres, maar als je de soulsensatie nu ziet kan je je daar niets meer bij voorstellen. Vorig jaar besloot ze terecht haar eigen pad te kiezen, wat haar meteen een spot op North Sea Jazz Festival opleverde. Kid Dynamite Jazz Festival wordt afgesloten door Bo Saris, soulzanger van het eerste uur, met hits als The Addict en She’s on Fire. Met zijn topband maakt hij het programma compleet.

Kid Dynamite Jazz Festival begint om 12:30 uur en eindigt om 18:30 uur. Het festival wordt dit jaar ondersteund door de gemeente Rotterdam, stichting Bevordering van Volkskracht, VSB fonds, stichting Elise Mathilde fonds en Van Ommeren – de Voogt Stichting. Daarnaast wordt het festival mogelijk gemaakt dankzij een flink aantal sponsoren, partners en ‘vrienden’ van het festival.

WordPress Video Lightbox