Jos van der Vegt

Stichting Kid Dynamite Jazz
Jos van der Vegt is geboren in Rotterdam-Zuid. Al tijdens zijn studie kwam hij in de horeca terecht, als barkeeper en assistent-beheerder van een zalen complex. Na zijn studie en diverse banen bij de overheid werd hij in 1991 algemeen directeur van Stadion Feyenoord NV en in 1996 lid van de directie van Ahoy Rotterdam NV. Vanaf 2006 werd hij algemeen directeur / groot-aandeelhouder van Ahoy.

Zijn directie functie heeft hij in 2011 overgedragen, als gedelegeerd commissaris is hij nog zeer betrokken bij zijn bedrijf. Daarnaast bekleedt hij verschillende functies, zoals voorzitter Raad van Toezicht Hogeschool Rotterdam, voorzitter Clean Tech Delta en voorzitter Rotterdam Marathon. Sinds 12 juni 2012 is Jos van der Vegt penningmeester van het Landelijk Bestuur van Koninklijke Horeca Nederland.

Bedrijf:
- Rotterdam Ahoy

Nevenfuncties:
- Bestuurslid Stichting Henderikus Voormeij Fonds
- Voorzitter RvT Hogeschool Rotterdam
- Voorzitter Clean Tech Delta
- Voorzitter bestuur Rotterdam Marathon/Like2Run
 
 

Harry-Jan Bus

Stichting Kid Dynamite Jazz
Harry-Jan Bus is oprichter directeur van Theater Walhalla op Katendrecht. Een succesvol kleinschalig en laagdrempelig theater met een hoogwaardige programmering. Hij is ook oprichter en mede-eigenaar van restaurant De matroos en het Meisje. Eveneens  gevestigd aan het Deliplein.

Hij was ook de oprichter en voorzitter van de Ondernemersvereniging Katendrecht waarvan hij in 2012 na vier jaar de voorzittershamer heeft overgedragen een de nieuwe voorzitter Anna Visser. Alle genoemde initiatieven ontwikkelde hij samen met zijn vrouw tevens compagnon Rachèl van Olm. Harry-Jan Bus ontving samen met Rachèl  in 2010 de Laurenpenning vanwege hun verdiensten voor het culturele en sociale leven in de  wijk Katendrecht. In hetzelfde jaar ontvingen zij de Van der Leeuwkring prijs. Een prijs voor privaat initiatief met meerwaarde voor de stad. In 2012 ontvingen zij de Job Dura Prijs 2012.

Harry-Jan is hiernaast ook nog muzikant en cabaretier in het muzikale Rotterdamse cabarettrio De Tunes. In het verleden was hij werkzaam als programmeur van het befaamde jazzcafé Dizzy (1990 tot en met 1994) en hiervoor programmeur bij podia zoals De Boerderij in Zoetermeer en Paard van Troje in Den Haag. Eind jaren tachtig was hij korte tijd promotor bij  Mojo-concerts.

Harry-Jan Bus is vanuit Theater Walhalla ook de initiatiefnemer van diverse Kaapse festivals zoals De Nacht van de Kaap, De Ronde van Katendrecht (waarvan hij bestuurslid is), Kerst op de Kaap en het Welkom thuis Festival. Hij was ook de bedenker van het Kid Dynamite jazz Festival dat nu middels de oprichting van een aparte stichting  zelfstandig is geworden.
 
 

Keimpe de Jong

Programmaraad Kid Dynamite Jazz Festival
Keimpe de Jong (Sneek, 1957) woont en werkt al sinds 1980 in Rotterdam. Als saxofonist, componist en dirigent schreef en speelde hij veel voor televisie (Loenatik, Pakhuis De Jong, Kunst moet Zwemmen) en theater (alle solo-voorstellingen van John Buysman waaronder “Angel Eyes”).

Voor het RO theater maakte hij de familievoorstellingen “Soul”, “Het Misverstandt”,“Reuzen” en “Wij zijn blij”.Als dirigent van en grote publieks-evenementen “1000 saxophoons”, de Wereldhavendagen en de opening van de Erasmusbrug, met nooit minder dan 500 musici. Momenteel toert hij met Zilveren Krekel-winnaar “De man die alles weet” met Rene van’t Hoff, en “De Uitvreter” met Han Kerckhoffs.

Naast zelf theater en muziek spelen voor kinderen, is hij vaak betrokken bij producties voor en door kinderen. Als componist van de muziek voor voorstellingen van het Jeugdtheater Hofplein, en als componist en dirigent voor het IKEI project voor lagere scholen in Rotterdam: 800 kinderen spelen samen met het Rotterdams Philharmonisch Orkest, of met het New Rotterdams Jazz Orchestra .

Op het Kid Dynamite festival presenteert hij samen met zijn Suri-jazz band De Nazaten: de “Dynamite Kids”, een band van kinderen van de Katendrechtse basisscholen.
 
 

Eva van der Vegt

Directeur Stichting Kid Dynamite Jazz
Eva van der Vegt is de oprichtster en tevens eigenaresse van de Rotterdamse project- en evenementenorganisatie Evanement!. Sinds de oprichting in 2008 is Eva betrokken geweest bij de organisatie van diverse sport- en culturele evenementen in en rondom Rotterdam.

Eva’s passie voor evenementen begon tijdens haar studie Vrijetijdsmanagement. Hier ontdekte ze de dynamiek en veelzijdigheid van het evenementenvak. Na deze studie heeft Eva een pre-master Sociologie gedaan en werkte ze tevens als Junior Docent aan de Hogeschool Rotterdam. Eva verzorgt met haar bureau Evanement! de programmering, productie en marketing/communicatie van Kid Dynamite Jazz Festival en The Dynamite Kids.